A K.A.S. Galéria a belváros szívéből, az Erzsébet-híd pesti hídfőjétől, a Váci utcából költözött jelenlegi helyére 2014-ben. Újbuda kulturális főutcáján, a Bartók Béla út 9. szám alatt nonprofit vonalat megtartava alakult újra, folytatva küldetését, hogy a kortárs művészeti élet élvonalát képviselje.

A 2020-ban 30 éves K. A. S. - Kortárs Alkotók Stúdiója - már az 1990-es létrejöttekor, a rendszerváltás pillanatában, az állami mecenatúra és az önmagát menedzselni nem tudó művészek közötti űrt kívánta kitölteni. „Gatekeeper” galériaként önálló kiállításra adott lehetőséget a legtehetségesebb pályakezdő művészeknek. Célja olyan művészek segítése akik tehetsége nem maradhat "felfedezés" nélkül, művészek, akik számára „szűk a kalitka”. A Galéria programjában fontos szerepet tölt be az ismert, díjazott, nagy nevű művészek kiállítása.

A galéria kiállításai sűrűn cserélődnek, így a megszokottnál jóval több művészt foglalkoztat. Évi 13-16 kiállítás kerül megrendezésre. A művészeti vezető, alapító Nyakas Ilona, fontosnak tartja, hogy galériája nyitott legyen, nem határolódik el semmilyen művészeti törekvéstől, legyen az akár performansz, könyvbemutató, kortárs zene, vagy tánc, és nemzetközi programokban is rendszeresen részt vesz. A legnagyobb nemzetközi kortárs vásárokon is szerzett tapasztalatai alapján mindig az általa legjobbnak tartott minőséget, a legmagasabb színvonalat képviseli.

Generációváltás kapcsán Ferenczy Bálint kurátori törekvéseit tükrözi a kortárs fotóművészeti kiállítások számának növekedése. Az ismert nevek mellett az FFS-Fiatal Fotóművészek Studiója évi négy kiállítását rendeztük meg az elmúlt években.

Saás Kinga művészeti menedzser, galériavezető célja közt pedig kiemelt szerepet töltenek be  a korábbiak mellett az iparművészet és képzőművészet határterületeit, az iparművészek autonóm munkáit bemutató kiállítások is.

A kezdetekben megfogalmazott "Röptetni akarok!" ars poetica továbbra is érvényes, sőt, talán az idő múlásával csak patinásodott, tökéletesedett és elhivatottságát bizonyította.

Kiállításainkkal kapcsolódunk a Budapest Art Week, a Budapest Fotófesztivál, a Fotó hónap, a Design hét, a Festészet napja, az Ars Sacra és Újbuda kulturális programjaihoz. Tagok vagyunk a Bartók Béla Kulturális Egyesületben, kiállítói programunk kapcsolódik az egyesület tematikus ELEVEN ŐSZ és ELEVEN TAVASZ programjaihoz is.

Kiállítói voltunk az Art Expo, az ArtMarket Budapest, az Art & Antiq nemzetközi vásáokrnak.

Céljainkat eladásaink mellett támogatások segítségével hozzuk létre.

 

Jelenetek a Galéria életéből

Kas Galeria Bemutatkozas 22
Kas Galeria Bemutatkozas 01
Kas Galeria Bemutatkozas 02
Kas Galeria Bemutatkozas 03
Kas Galeria Bemutatkozas 05
Kas Galeria Bemutatkozas 06
Kas Galeria Bemutatkozas 07
Kas Galeria Bemutatkozas 08
Kas Galeria Bemutatkozas 09
Kas Galeria Bemutatkozas 10
Kas Galeria Bemutatkozas 11
Kas Galeria Bemutatkozas 12
Kas Galeria Bemutatkozas 13
Kas Galeria Bemutatkozas 14
Kas Galeria Bemutatkozas 15
Kas Galeria Bemutatkozas 16
Kas Galeria Bemutatkozas 17
Kas Galeria Bemutatkozas 18
Kas Galeria Bemutatkozas 19
Kas Galeria Bemutatkozas 20
Kas Galeria Bemutatkozas 21