G. Heller Zsuzsa: Rejtélyes intuíciók katalógusbemutató a K.A.S. Galériában

rejtelyes_intuiciok_katalogusbemutato_fb_event

Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk a K.A.S. Galériában először kiállító G. Heller Zsuzsa képzőművész, keramikus – a kiállítás címével azonos – Rejtélyes intuíciók című katalógusát.

2024. május 16-án, csütörtökön 17 órától

Facebook esemény


A bemutatón részt vesz dr. Bordács Andrea esztéta, az ELTE BDPK Vizuális Művészeti Tanszék tanszékvezetője, a katalógus bevezetőjének szerzője, valamint G. Heller Zsuzsa és Gábor Áron képzőművész, a katalógus egyik szerkesztője, aki az est moderátora is lesz egyben.

G. Heller Zsuzsa keramikus - szobrász évtizedek óta foglalkozik a Bábel tornya témával. Újból és újból visszatér egy nonfiguratív formához, amely ősidők óta az emberi elvágyódás, a magasságba törekvés szimbóluma. Az ember folyamatosan építi a belső Bábelét, amely azonban sohasem készülhet el. A szellemi háttéren túl a toronyban rendkívül sok plasztikai lehetőség is rejlik, ezért annyira más mindegyik Bábel szobor. A formálás tekintetében a végső letisztultság érdekli: egy rendkívül egyszerű, ősi piramist idéző porcelán szobrot készít, amelyhez reliefek is tartoznak. Nem a külső csillogás, a szó szoros értelmében vett „máz” a lényeg, hanem a leegyszerűsített, de rendkívüli erőt sugárzó forma. A kiállításon a legújabb munkák is bemutatásra kerülnek, amelyek az önmagukba visszatérő spirál formák dinamikáját porcelánba mintázva mutatják be.

Az est folyamán a bemutatott valamint a korábbi katalógusok 3.000 forintos egységáron megvásárolhatók.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

A fehér föld titkai - Tárlatvezetés G. Heller Zsuz...
G. HELLER ZSUZSA | REJTÉLYES INTUÍCIÓK / MYSTERIOU...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. május 21. kedd

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://kasgaleria.hu/