SiO3

budan-miklos

Andrási Edina, Budán Miklós, Varga Dóra kiállítása

Online megnyitó: 2020. november 13. péntek 18 órakor*

Megnyitja: Bordács Andrea
Zenei performansz: Esteban de la Torre

*a megnyitó az aktuális vírushelyzet miatt zártkörű. Online közvetítjük a K.A.S. Galéria facebook oldalán!Egy új vegyületet állítunk elő a K.A.S. Galéria laboratóriumában. SiO3 - a kiállítás címe - utal a közös többszörösre, amely a művészek munkáiban jelen van, ez a szilicium-dioxid, azaz a kvarchomok, de ők hárman vannak, elegyük új vegyületként regisztrálódik a művészeti szintér tudománytárában.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/679802736008336Andrási Edina - papírporcelán szobrok

 A  szobor és a lámpa fogalma közt félúton elhelyezkedő papírporcelán tárgyak , A Fényes szobrok szembetűnő jellegzetessége, az anyagukra vonatkozó megtévesztő hatás. A papír és a porcelán ötvözésével épített, vékony és átlátszó, szervetlen porcelán formák magukon viselik a valaha jelen levő papír karakterjegyeit. Az itt látható újabb munkák fiktív lények, melyek kifejlődésük kezdeti szakaszában vannak. A jövő élőlényei ezek, melyek a mesterséges és az organikus lét hibridjei. Andrási organikus formákat és ipari, esztergált elemeket, szabályos  forgástesteket csatol össze. Nem lehet eldönteni, hogy egy organikus lény hátrahagyott, levetett bőrét látjuk, vagy valamilyen ismeretlen célszerszám: védőöltözet, precíziós csatlakozó, tubus, vagy használati tárgy került elénk.
Karakteresen mutatják azt a köztes állapotot is, amikor egy használati tárgy műtárggyá, az iparművész képzőművésszé minősül.Budán Miklós - beton plasztikák

Az Élesített szerkezetek címet viselőbeton plasztikáimban elsősorban a belső szerkezet és a teljes külső formai tömeg viszonyával foglalkozik. Inspirációként szívesen tekint vissza a huszadik század közepén kialakult brutalizmus építészetének szobrászati értékekben bővelkedő épületeire, amelyekben a forma és a szerkezet viszonya, valamint az anyag, elsősorban a beton töltött be központi szerepet.
A cím Játék  nem csak a plasztikák színes, mozgalmas megjelenésére, de egyben a megalkotásukra is utal. E munkák kapcsán Budán a minket alkotó lelki és szellemi struktúrák és az anyagi váz viszonyával, valamint az ezek közt lévő különbségekkel és hasonlóságokkal foglalkozik.Varga Dóra - üveg szobrok

A Corpuscle sorozatot a természeti, biológiai folyamatok pillanatszerűsége,  a kőzetlemezek  mozgása, rétegződése inspirálta. Az üveg a földkéregben előforduló ásványokhoz hasonlóan jelenik meg. Az eltérő színű  transzparens üvegek különböző rétegeket hoznak létre, mintha a föld metszetét látnánk. A szobor felső felülete lencse alakúra csiszolt melyen keresztül torzitott képként jelenik meg az oszlopok által strukturált belső tér. A nagyítóként működő felület, egy mikroszkópikus világot idéz. A lencse egy dekonstrukciós folyamatot eredményez a geometrikus struktúrában. A néző, mozgásával izgalmas állandó változót hoz létre a  szoborban. A  Sound spill (2018),  egy interaktív audiovizuális installáció. A hangot Esteban de la Torre hangművész készítette. A munka a környezetszennyezésre reflektál.
K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

(a kiállítás megtekinthető december 3-ig, előzetes bejelentkezéssel: tel.: +36 30 906 1764)

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria

MUTATVÁN(Y) válogatás 5 év kiálításaiból
A K.A.S. Galéria szeretettel meghívja Koroknai Zs...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2023. november 30. csütörtök

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://kasgaleria.hu/

Facebook