A FORMA EVOLÚCIÓJA ÉS REVOLÚCIÓJA 2.0

MDKA_Forma2-KAS-Galeria_meghivo_2024

A FORMA EVOLÚCIÓJA ÉS REVOLÚCIÓJA 2.0

Megnyitó: 2024. március 6., szerda 18:00

Megnyitó beszédet mond: Szenes István Ybl-díjas belsőépítész, akadémikus

Kurátor: Dr. Sebestény Ferenc építész, egyetemi docens, MDKA elnök

Kiállító művészek: Albert Virág, Pongrácz Farkas, Égi Marcell, Finta Csaba, Jermakov Katalin, Koós Daniella, Lublóy Zoltán, Mengyán András, Soltész Melinda, Somogyi Sándor, Szentgyörgyi Szandra, Üveges Péter, Zalavári József

Facebook esemény

Kiállításunkkal gazdagon illusztrált elemzést adunk a kortárs design és építészet formaalkotási törekvéseiről, a formaképzés hagyományos elveiről, az elemi geometria és transzformáció adta változatos formai lehetőségeiről, valamint az elemi úton már nem értelmezhető, parametrikusan generált formák kortárs alkalmazásáról és vizuális környezetünkre tett hatásáról. Olyan irányzatokat, szellemi folyamatokat, illetve műveket és alkotókat mutatunk be, melyek, ill. akik a design területén a hagyományokhoz való kötődés és az újítást generáló tényezők erőterében meghatározó és karakteres eredményeket értek el. A kiállításon a felkért művészek munkáit vizuálisan bemutató tablók és műalkotások, installációs elemek szerepelnek.

Magyar Design Alapítvány


forma2.0finissage

Finisszázs időpontja: 2024. március 28., csütörtök 17:00

A záróesemény programja:
– a kiállító művészek prezentációja, beszélgetés a művekről, az alkotás folyamatáról.
– bevezetőt mond Sebestény Ferenc, az MDKA elnöke


Facebook esemény

A kiállítás a művészek általi tárlatvezetésekkel és vetítéses prezentációikkal valósul meg. A galériatérben vetített prezentációkkal kísért előadásaikkal mutatják be alkotói tevékenységüket, formaalkotási elveiket és gyakorlati tapasztalataikat a különböző anyagok sajátosságai, lehetőségei, valamint az alkalmazott technológiák, fejlesztések kapcsán. A program mind az alkotók, mind a látogatók körében sikeres. Hiánypótló fórum ez a félig ismeretterjesztő, félig speciálisan szakmai eszmecsere, mely az információk, tapasztalatok átadására éppúgy alkalmas, mint a látogatók felé történő kommunikációra, mely során a mélyebb alkotói szándék, a hagyomány, innováció, egy-egy anyag vagy technika iránti elköteleződés is meg tud fogalmazódni. „A műhely magánya után ez az élő kapcsolatfelvétel a befogadó oldallal jelentős feltöltődést, pozitív élményt jelent.”

A kiállítás az NKA támogatásával jött létre.

Megtekinthető: 2024. március 28-ig.

Néma Júlia | folyékony föld
PHOTISMOS | Kecskés Péter kiállítása
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. július 25. csütörtök

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://kasgaleria.hu/